28 December 2015

White Lady

Endnu en old-school cocktail fra McElhones berømte bar i Paris, Harry's New York Bar. Med den hvide dame, skabt i 1920erne, er du i godt selskab. Hun giver den perfekte velkomst til dine gæster, og hun leverer en glimrende digestif oven på en god middag.


4 cl gin
1,5 cl Cointreau
1,5 cl citronsaft
0,5 cl almindelig sirup
1,5 cl pasteuriseret æggehvide (valgfrit)

Uden æggehvide: Ryst ingredienserne i en shaker med is, og si over i et martiniglas. Læg en citrontwist i.
Med æggehvide: Ryst alle ingredienserne kraftigt i en shaker uden is. Tilsæt is og ryst igen. Si over i et martiniglas, og læg en citrontwist i.

Kilde: Jim Meehan efter Harry McElhone, ABC of Mixing Cocktails, 1929.

The White Lady er ligeså tiltrækkende med som uden æggehvide. Æggehviden giver en en mere cremet fornemmelse i munden og en pæn, skummende overflade.

No comments:

Post a Comment