20 December 2015

Cameron's Kick

Ved første øjekast en lidt bizar 1920er-opskrift med to typer whisky, irsk og skotsk! Det bizare forvandles til det delikate, når glasset føres til læben, og smagen folder sig ud i sin fylde og tyngde. Citronsaften og orgeat blender fint de to whiskysorter, og tilsammen skabes en afbalanceret helhed. 




3 cl Scotch Whisky

3 cl Irish Whiskey

2 cl citronsaft

1,5 cl orgeat 

Ryst ingredienserne med is i en shaker. Si over i et coupeglas. Ingen garniture.

Kilde: Harry McElhone, ABC of Mixing Cocktails, 1922.

Cameron's Kicks blev skabt af skotten Harry McElhone, der i 1923 overtog en amerikansk ejet bar i Paris og omdøbte den til Harry's New York Bar. Ingen bar er blevet mere berømt end den, takket været de drinks, der siges at være opfundet der (fx Bloody Mary, Sidecar, White Lady, French 75), og især de kunder, der frekventerede den. Hemmingway, Rita Hayworth, Humphrey Bogart, Coco Chanel og Hertugen af Windsor var blandt dem. Og måske nød en Cameron's Kick.

Opskriften, der gengives her, er Jim Meehans moderne udgave af denne klassiske cocktail. Hvis du vil eksperimentere lidt, kan du prøve at blande den i de forhold, som Harry Cradock brugte på The American Bar i Savoy Hotel i London og tog med i sin bog fra 1930, The Savoy Cocktail Book: 3 cl Scotch whisky 3 cl Irish whiskey, 1 cl citronsaft, 1 cl orgeat sirup.



No comments:

Post a Comment