30 December 2015

Frisco

Endnu en klassisk, no nonsense cocktail fra 1920erne - enkel, velsmagende og kraftig. Den er glimrende som en after-dinner drink.


6 cl rye whiskey
1,5 cl Bénédictine
Rør ingredienserne med is, og si over i et coupeglas. Garner med en citrontwist.

Kilde: William Boothby, Boothby's World Drinks, 1930

En cocktail, der celebrerer San Francisco - en by med en lang tradition for gode cocktailbarer. Den er også en lidt kontroversiel sag. Omtrent hver bartender har sin egen opfattelse af hvilken whiskey, man skal vælge: bourbon eller rye. Eller om der skal citronsaft i eller ej. Men prøv dig frem.

De første kendte opskrifter fra 1930erne nævnte slet ikke citronsaft. Den sneg sig ind senere. Jim Meehan fra den berømte PDT bar i NYC foreslår, at man vender tilbage til rødderne og laver den helt stiv som her. Ok, så lader han alligevel lidt citron komme med, idet han garnerer drikken med en citrontwist. Det er vist det, der hedder minimalisme.


No comments:

Post a Comment