05 December 2015

Fish House Punch

En varm cocktail kan være påkrævet på denne tid af året, når man skal ryste kulden af sig og slappe af inden aftensmaden. Denne varme punch blev sammensat første gang i 1732 af medlemmer i en fiskeklub i det nuværende Philadelphia, USA. Punch, der er en blanding af spiritus, citrusfrugt, sukker og vand, stammer fra tiden, før der var noget der hed cocktails, og var således en af forfædrene til netop cocktails.


2 cl mørk rom
2 cl cognac
0,5 cl crème de pêche
1,5 cl citronsaft
1 teskefuld sukker
7 cl kogende vand
Ingredienserne hældes op i glasset, og der røres rundt. Læg gerne en citrontwist i.

Det ser måske lidt hardcore ud at sætte rom og cognac sammen, men smagsmæssigt giver det en perfekt fylde, og den lille smule ferskenlikør spiller op til citronens syrlighed.


1 comment:

  1. Bemærk lige, at nu trækker vi det tunge vinterskyts frem - cognac og rom!

    ReplyDelete