29 December 2015

French 75

Det er dejligt at blive budt velkommen til en fest med et glas mousserende vin, men endnu dejligere er det, hvis velkomstdrinken er en French 75. Den har boblerne og elegancen plus cocktailens kant. Og så har den en pæn stamtavle, der går tilbage til the roaring twenties.


3 cl gin
1,5 cl citronsaft
1,5 cl almindelig sirup
6 cl mousserende vin

Ryst de tre første ingredienser i en shaker med is. Si over i et champagneglas, og top med champagnen. Læg en citrontwist i.
Hvis du bruger en meget tør mousserende vin, kan du nøjes med 3 cl af den og servere den i et coupe- eller martiniglas.
Tør champagne, cava eller crémant kan bruges alt efter dine præferencer.

Kilde: Harry Craddock, The Savoy Cocktail Book, 1930.

Cocktailen er opkaldt efter en fransk kanon, der gjorde tjeneste i 1. verdenskrig, og Craddock skriver om drikken: "Hits with remarkable precision."

No comments:

Post a Comment