18 March 2016

El Presidente

Rom og cognac? Nej vel? Og dog. I denne klassiske cocktail indgår rom og Grand Marnier Cordon Rouge, der er en orangelikør baseret på cognac. Med en tør vermouth som en let bitter mediator udløser de to stærke ingredienser deres smagsfylde og aromatiske egenskaber i en glidende bevægelse fra blid appelsin til skarp sukkerrør.

4 cl lys rom
2 cl tør vermouth (den originale opskrift siger Champéry, altså Dolin)
2 cl Grand Marnier Cordon Rouge
0,5 cl  grenadine
Rør ingredienserne 
med is. Si over i et cocktailglas. Garner med en appelsintwist og/eller et maraschino kirsebær.

Kilde: Bar La Florida Cocktails, Havana, Cuba, 1935

 

Amerikanerne fik øjnene op for denne cocktail under forbudstiden (1920-1933), hvor Cuba var et yndet turistmål for de forbudsramte. Drikken var længe  en af den cubanske overklasses foretrukne drikke, og den er opkaldt efter præsident Gerardo Machado. El Presidente, altså cocktailen, er blandt de mange cocktails fra forbudstiden, der gik i glemmebogen, men takket været cocktail-aficionados i det 21. århundrede er den vendt tilbage. Og det velfortjent, da den er en fin alternativ til en mere traditionel Daquiri. Hvis du mener, at appelsinlikøren fylder for meget, kan du skære ned på den og bruge 1 cl og forhøje andelen af vermouth til 4 cl.

Baren La Florida er mest kendt under navnet La Floridita og er stedet, som Ernest "Papa" Hemingway hyppigt besøgte, når han skulle have sin særlige variant af en Daiquiri, Papa Doplo.

No comments:

Post a Comment