30 March 2016

Chilcano

En long drink med citrus kvikker altid op og giver en sen eftermiddag lidt mere farve. Den klassiske, peruvianske drik Chilcano baserer sig på pisco, som er en ægte brændevin lavet på ung vin. Pisco er Perus stolthed, og der afholdes hvert år en "semana del pisco", hvor der i ugens løb afprøves gamle og nye opskrifter med destillatet. Smagen af pisco er domineret af druer og en snert af sure æbler, og sat sammen med ingefær og lime krydret med Angostura, kan en long drink næsten ikke blive bedre.

4 cl pisco
1 cl limesaft
6 cl ginger ale 
2 stænk Angostura

Hæld pisco og linesaft i et collinsglas. Tilsæt is og top op med ginger ale. Rør forsigtigt og afslut med et par stænk Angostura.

Pisco laves i Peru og Chile. Chile producerer i meget store mængder med fokus på et bredt marked, mens Peru satser på kvalitet. Chilcano nævnes første gang i en spansk tekst fra år 1900.

No comments:

Post a Comment